KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wycieczka do Modlina i Warszawy

W dniu 24.10.2019r. uczniowie klasy VII i VIII odbyli wyjazdową lekcję historii. Organizatorką tego przedsięwzięcia była p. Jolanta Pawelec.
Dzieci pod opieką wychowawczyń- p. Ewy Frączkowskiej oraz p. Marty Promińskiej-Kuty miały możliwość zwiedzenia największej europejskiej twierdzy, która została wybudowana na początku XIX wieku na rozkaz Napoleona Bonapartego. Zdobywane czterokrotnie fortyfikacje za każdym razem oparły się siłom wroga!

Wędrówka po podziemnych korytarzach, jak również spacer po cmentarzu wojennym  dostarczyły wielu wzruszeń, przemyśleń i wiedzy.  Z całą pewnością Twierdza Modlin jest miejscem, które warto i trzeba odwiedzić!

Podążając za duchem przeszłości, uczniowie trafili też do Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN. Muzeum to  jest nowoczesną instytucją kultury  ukazującą 1000 lat dziejów polskich Żydów oraz milenium dziejów państwa polskiego. Liczne wystawy w bardzo nowoczesny, multimedialny sposób pokazują współistnienie narodu polskiego i żydowskiego na polskich ziemiach, bogatą kulturę  i religię narodu semickiego. Ogromne wrażenie robią na zwiedzających ekspozycje poświęcone czasom Zagłady – Holokaustu. Dzieci wiele się nauczyły i dowiedziały. Podczas szkolnych zajęć z historii będą mieć możliwość zaprezentowania swojej wiedzy.

Mamy nadzieję, że ta wycieczka pozostanie w pamięci naszych uczniów.