KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Szkolne koło PCK

Opiekunowie Szkolnego Koła PCK:
  • p. Barbara Krawczyk
  • p. Agnieszka Długosz
ZARZĄD  Szkolnego Koła PCK
  • PrzewodniczącyKONRAD  GLONEK
  • Zastępca  –  JAKUB  SADOWSKI
  • Skarbnik - NATALIA CIUPA
  • Sekretarz  - JULIA  DERACH
  • Członek – AMELIA  KOSYLAK

Podstawową misją PCK jest zapobieganie i łagodzenie cierpienia ludzkiego oraz ochrona ludzkiej godności, bez jakiejkolwiek dyskryminacji dotyczącej narodowości, rasy, płci, przekonań religijnych lub politycznych.
Szkolne Koło PCK jest organizacją, której działalność ma charakter akcyjny, opierający się na wytycznych Rejonowego Zarządu PCK. Ponadto staramy się realizować podstawowe zadania statutowe PCK, czyli pracę na rzecz potrzebujących, uwrażliwianie społeczeństwa na krzywdę ludzką i promocję idei niesienia bezinteresownej pomocy.

Cele SK PCK w roku szkolnym 2019/2020:

  • Propagowanie idei humanitaryzmu , bezinteresownej pracy na rzecz drugiego człowieka i zasad działania PCK. .
  • Kształtowanie nawyków dbałości o swoje zdrowie i bezpieczeństwo.
  • Profilaktyka wypadkowa i zdrowotna.
  • Kształtowanie właściwych postaw higieniczno -sanitarnych i żywieniowych.
  • Kształtowanie umiejętności bezpiecznego zachowania się w różnych sytuacjach.
  • Kształtowanie postawy tolerancji, wrażliwości na krzywdę innych.
  • Rozwijanie umiejętności współdziałania w grupie.

Plan pracy PCK w roku szkolnym 2019/2020.