KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Biblioteka szkolna

"Książka i możliwość czytania, to jeden z największych cudów ludzkiej cywilizacji"
Maria Dąbrowska

opiekun biblioteki -mgr Barbara Mucha

W roku szkolnym 2019/2020 uczniowie mogą korzystać z zasobów biblioteki na przerwach w wyznaczonych godzinach:

  • Poniedziałek          10:00 - 11:00 oraz 11:45 -12:00
  • Wtorek                    9:00 - 11:00
  • Środa                      9:50 - 12:00
  • Czwartek                9:00 -11:00 oraz 12:55 - 13:40
  • Piątek                     9:50 -11:00 oraz  12:55 - 13:40

W bibliotece prowadzone są działania związane z popularyzacją czytelnictwa, których celem jest:

  • rozwijanie zainteresowań czytelniczych
  • organizowanie konkursów czytelniczych
  • obchody Światowego Dnia Książki
  • współpraca z wydawnictwami
  • pasowanie na czytelnika
  • prowadzenie gazetek tematycznych
  • kiermasze książek
  • udostępnianie zbiorów bibliotecznych