KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Drodzy Rodzice! Od 4 maja br. do szkoły wracają wszystkie dzieci z klas I-III szkół podstawowych, a w kolejnych tygodniach stopniowo starsi uczniowie. Od 31 maja br. szkoły i placówki oświatowe będą funkcjonowały w trybie stacjonarnym.

Drodzy Rodzice! Od czwartku 6 maja 2021r. obowiązuje nowy rozkład jazdy autobusów szkolnych.

Drodzy Rodzice! 30 kwietnia obchodzony jest Światowy Dzień Sprzeciwu Wobec Bicia Dzieci. To ważny dzień, aby przypomnieć, że bicie dzieci jest złem.

Drodzy Rodzice i Uczniowie! Od poniedziałku, 26 kwietnia uczniowie klas I-III, ale też z pozostałych klas z województw: śląskiego, dolnośląskiego, wielkopolskiego, łódzkiego i opolskiego, będą uczyć się zdalnie.

Najserdeczniejsze życzenia wielkanocne dla całej społeczności szkolnej

,,Zawsze z myślą o Tobie, Ojczyzno!”

Drodzy Rodzice, Nauczyciele i Uczniowie! 24 marca obchodzimy Dzień Patrona Szkoły. Okres pandemii sprawia, że wspólne spotkania, akademia i śpiew nie są możliwe.

Powrót do nauki zdalnej uczniów klas I-III.

Szanowni Państwo! Od 22 marca do 11 kwietnia 2021r. uczniowie wszystkich klas będą uczyli się zdalnie z uwagi na wysoki wzrost zachorowalności w kraju.

14 marca - Międzynarodowy Dzień Matematyki

Drodzy Uczniowie! 14 marca 2021r. obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Matematyki. Serdecznie zapraszamy do udziału w Szkolnym Tygodniu Matematyki.

Z przyjemnością informujemy, że uczniowie klasy VIIb zajęli 3 miejsce w Ogólnopolskim Konkursie ,,Pokażcie nam swoją Alma Mater”.

Spotkanie z Panem Generałem Ignacym Ścibiorkiem

Sześcioro uczniów z klasy VIIb wraz z wychowawczynią p. Jolantą Pawelec przystąpiło do Ogólnopolskiego Konkursu „Pokażcie nam swoją małą Alma Mater”.