KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

I Wojewódzki Konkurs Ekologiczny

Zarząd Województwa Łódzkiego kieruje podziękowania do uczniów naszej szkoły za udział w I Wojewódzkim Konkursie Ekologicznym "Dbam o środowisko".

Do I Wojewódzkiego Konkursu Ekologicznego ,,Dbam o środowisko” zostało zgłoszonych 1008 prac uczniów szkół podstawowych z regionu łódzkiego.
Kapituła nagrodziła tylko 30 autorów. 
Młodzi mieszkańcy województwa łódzkiego w swoich pracach skupili się na wyzwaniach związanych z ochroną środowiska Konkurs prowadzony był w ramach dwóch bloków tematycznych: "Drugie życie odpadu" oraz "Walczymy ze smogiem".

Uczniowie: Alicja Sońta, Maciej Sobczak, Kacper Skoneczny, Antoni Sobczak wykonali ulotki na temat "Walczymy ze smogiem".
Piotr Kusideł wykonał trójwymiarowy projekt "Drugie życie odpadu", który zaprezentował przed komisją w formie krótkiego filmu.

Koordynatorem konkursu była p. Ewa Frączkowska.