KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Informacje dla rodziców uczniów klasy I w roku szkolnym 2020/2021

Szanowni Rodzice!
Niestety, w związku z panującą w Polsce pandemią koronawirusa nie odbyło się w czerwcu br. spotkanie organizacyjne z rodzicami klas pierwszych. Postaram się Państwu za pomocą tej strony przekazać najistotniejsze sprawy.

  • Klasa I w roku szkolnym 2020/2021 liczy 12 uczniów (8 dziewczynek, 4 chłopców). Obowiązki wychowawcy klasowego pełnić będzie Pani mgr Kamila Sobczak.
  • Nauczycielem religii jest Pani mgr Barbara Mucha.
  • Nauczycielem języka angielskiego jest Pan mgr Dawid Piątek.
  • Na początku roku szkolnego nieodpłatnie uczniowie otrzymają  w szkole  podręczniki i zeszyty ćwiczeń (zostaną wypożyczone z biblioteki szkolnej).
  • Zestaw nie obejmuje podręcznika do religii, który należy samodzielnie zakupić.
  • Wykaz podręczników dostępny będzie w ostatnim tygodniu sierpnia na stronie internetowej szkoły.
  • Rodzice, którzy chcą zapisać dziecko do świetlicy, proszeni są o wypełnienie karty zapisu (dostępna będzie na stronie internetowej szkoły po 20 sierpnia) i przesłanie jej drogą elektroniczną na adres szkoły.
  • Harmonogram dowozów i odwozów uczniów zostanie udostępniony pod koniec sierpnia lub we wrześniu.
  • Dzieci będą miały możliwość korzystania z obiadów dostarczanych z przedszkola w Rokicinach.
  • W ramach programu unijnego dzieci z klas I-V otrzymują mleko i owoce lub warzywa.
  • W szkole obowiązuje elektroniczny dziennik zajęć szkolnych Librus.
  • Hasła/loginy dla rodziców i uczniów zostaną przekazane Państwu we wrześniu.

Życzę wszystkim udanych i bezpiecznych wakacji!!!

Paweł Bieliński
Dyrektor Szkoły Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Łaznowie.


Poniżej zamieszczam link do informacji dotyczącej wyprawki ucznia klasy I w roku szkolnym 2020/2021.
wyprawka klasa 1.doc